تابع در PHP :
همانند سایر زبان های برنامه نویسی در PHP نیز ، توابع یکی از مهمترین ابزارها برای طراحی برنامه ها هستند . PHP دارای بیش از 700 تابع درون ساخته است که امکان انجام بسیاری از کارها را را راحتی در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد .
برای دریافت اطلاعات درباره توابع درون ساخته در زبان PHP ، به بخش آموزش مرجع توابع درون ساخته PHP بروید .
تابع چیست و چه کاربری دارد ؟ :
تابع یک بلوک کد است که توسط یک نام منحصر به فرد در سطح برنامه شناسایی شده و در هر بار فراخوانی دستورات خود را اجرا می نماید .
فایده استفاده از تابع این است که تا زمانی که فراخوانی نشود ، دستورات آن اجرا نمی شود . بنابراین باید کدهایی را در تابع نوشت ، که نمی خواهیم در هنگام لود شدن و اجرای اولیه صفحات PHP به صورت خودکار ، اجرا شوند .
همچنین تابع باعث می شود تا برنامه به قطعات کوچکتری تبدیل شده و ساختار منسجمی داشته باشد . هر زمانی هم که می خواهید در برنامه تغییری ایجاد نمایید ، کافی است کد تابعی که شامل آن دستور است را اصلاح نمایید .
همچنین می توانید در هنگام فراخوانی تابع ها ، پارامترهای لازم و مورد نظر خود را به آنها ارسال نمایید .
تعریف تابع در زبان PHP :
شکل کلی تعریف تابع در زبان PHP به صورت زیر است :
تعریف تابع در 7 با کلمه کلیدی function آغاز شده و سپس نام آن قرار می گیرد . نام تابع باید منحصر به فرد و غیر تکراری باشد . از قوانین زیر در نام گذاری توابع در 7 استفاده می شود :
- نام یک تابع حتما بایستی با یک حرف یا علامت _ شروع شود . برای مثال نام های MyFunction یا MyFunction_ صحیح و نام 1function غلط می باشد .
- نام توابع فقط می تواند شامل حروف ، اعداد و یا علامت _ باشد . برای مثال نام My_Function صحیح و نامی مثل My%Function غلط است .
- نام یک تابع نمی تواند شامل فاصله باشد . اگر نام تابع بیش از یک کلمه است ، باید با علامت _ آن را از هم جدا کرده و یا با بزرگ و کوچک نوشتن حروف ، کلمات را از هم تمایز دهید . برای مثال My_Function یا MyFunction . توجه داشته باشید مثلا نام My Functionغلط است .
- نام توابع نمی تواند معادل کلمات کلیدی در زبان 7 باشد . برای مثال نام یک تابع نمی تواند print باشد .
پس از نام تابع پرانتز باز و بسته قرار می دهیم . همچنین دستورات تابع بین دو { و } قرار می گیرد . هر کدی که بین این دوعلامت باشد ، جزء تابع خواهد بود .
Syntax |
<?php function نام تابع ( ) { ... دستورات تابع .... } ?> مثال : |
فراخوانی تابع در PHP :
در بخش قبل گفتیم که دستورات یک تابع تا زمانی که فراخوانی نشود ، اجرا نخواهد شد . برای اجرای دستورات یک تابع ، باید آن را فراخوانی کرد .
در هر جای برنامه و هر چند بار که نیاز داشته باشید ، می توانید یک تابع را فراخوانی نمایید . برای فراخوانی یک تابع نام آن را نوشته و پس از آن دو پرانتز باز و بسته به همراه یک عبارت سمیکلون ; قرار می دهیم .
شکل کلی فراخوانی یک تابع به صورت زیر است :
Syntax |
<?php نام تابع ( ) ; ?> مثال : |
مثال : در مثال زیر ابتدا یک تابع را تعریف کرده و سپس در نقطه ای دیگر از صفحه آن را فراخوانی نموده ایم . برای مشاهده خروجی بر روی خروجی مثال کلیک نمایید :
Example | |
< html > < head > </head> <body> <?php function Show_Msg ( ) تعریف تابع { echo " You are learning PHP " ; } ?> < p > This is a HTML Paragraph < /p > <?php Show_Msg ( ) ; فراخوانی تابع ?> </body> </html> |
کد |